Massage survival tips voor beginners!

Eigenlijk is het best nog wel lastig om te bedenken wat je allemaal gaat schrijven in een blog.

Meestal begin je gewoon bij het begin. Ik dacht, ik zou me kunnen voorstellen, maar dat heb ik op mijn site al gedaan. Dus dat valt af. Voor degenen die wat over me willen weten, klik hier!

Een ander begin dan maar….en wel het begin van mijn massage avonturen! Dat klinkt veelbelovend, maar het valt allemaal reuze mee hoor! Ik kan me niet eens zo goed meer herinneren wanneer ik voor het eerst gemasseerd ben. Ik moet een jaar of 20 zijn geweest, want daarvoor had ik zulke dingen nooit gedurfd.  Tot aan mijn 25e ging het nog niet echt van harte.. .Ja , ik kom er openlijk voor uit, ik was echt behoorlijk preuts, maar inmiddels kan ik zeggen dat ik in de 8 jaar daarna er gelukkig overheen ben gegroeid!

Wel kan ik me nog goed herinneren wat er zich allemaal in mijn hoofd afspeelde alleen al bij de gedachte aan het ondergaan van een massage. Dingen als;  ‘Mag ik mijn BH en onderbroek wel aanhouden?’, ‘Help, ik wil echt niet door een man gemasseerd worden!’, ‘Oh nee, als ik maar geen stinkvoeten en oksels heb op die tafel!’, passeerden vaak genoeg de revue. Alleen van die gedachtes schoot ik al in de kramp.

Sommige mensen zullen van bovenstaande vast geen last hebben. Toch denk ik dat er ook genoeg mensen zijn waarbij er wel allemaal zaken door het hoofd spoken, waardoor ze óf de stap naar een masseur niet zetten, óf niet echt ontspannen zijn als ze eenmaal op de tafel liggen.

Erover nadenkend, is het ook niet niks..je laten masseren. Ik bedoel, het is toch een bepaalde manier van overgave en je (gedeeltelijk) bloot geven zowel letterlijk als soms ook figuurlijk.

Nu ik zelf masseer, zie ik het als mijn taak om mensen zich op hun gemak te laten voelen. Door goed aan te geven wat men kan verwachten, hoop ik dat ik een deel van de vragen/angsten weg kan nemen.
Maar ook jij kunt iets doen om je bezoek zo aangenaam en stressloos mogelijk te laten verlopen.

Hieronder een aantal tips!

  • Spreek uit hoe je je voelt.
    Ben je zenuwachtig? Voel je je onzeker? Geef dit dan aan bij je masseur, alleen dit lucht al op. Verder kan de masseur er dan alles aan doen om je zo goed mogelijk te laten voelen.
  • Grenzen en wensen.
    Wil je liever niet dat bepaalde delen van je lichaam gemasseerd worden, of wil je dat de masseur extra aandacht besteed aan bijvoorbeeld je schouders? Houd je liever je ondergoed aan? Bespreek dit dan ook! Er is niets vervelender dan een massage die niet aan je verwachtingen voldoet. Of waarbij er over je grenzen heen gegaan wordt.
  • Adem in, adem uit!
    Vaak is het zo dat je pas echt tot rust komt na een half uur of zelfs een uur op de massagetafel. Begin je net te ontspannen, kun je al bijna weer gaan…zonde! Om je sneller te kunnen ontspannen is het goed om je vanaf het begin te concentreren op je adem. Let op dat je met je buik ademt i.p.v. met je borstkas. Adem diep in en uit en blijf dit volgen. In het begin zul je merken dat dit nog niet zo eenvoudig is. Het is namelijk makkelijk om af te dwalen naar van alles en nog wat. Dat geeft niks! Laat je gedachten komen, maar ook weer gaan en blijf je concentreren op je ademhaling! En bedenk jezelf in dat moment dat je helemaal niks hoeft.

Er zijn uiteraard nog meer tips te bedenken, maar ik ben eigenlijk wel eens  benieuwd naar hoe jij tegen een massage aankijkt. Vind je het spannend,  ga je überhaupt niet? Vind je het juist fantastisch?
Heb je zelf handige tips om te delen? Laat het me dan weten door hieronder te reageren!

Groetjes,

Deel deze blog:
Wegens omstandigheden is Heerluk gesloten. Of en wanneer Heerluk weer opengaat in de toekomst, is op dit moment niet duidelijk. Heb je een nog geldige niet verzilverde cadeaubon, neem dan contact op via mail of whatsapp! Sluiten