Een wonder gevonden tegen stress

Ja, je leest het goed! Het heeft jaren geduurd, maar eindelijk heb ik iets gevonden wat aanslaat. Je vraagt je natuurlijk af wat het is, dus houd ik je niet langer in spanning.

Het wonder ben IK!  Begrijp me niet verkeerd, dit is geen slecht verkooppraatje voor mezelf als masseuse en toekomstig stresscounselor. Ik bedoel ikzelf en daarmee ook jouzelf. Ik heb mijn stress in eigen hand, dus jij ook!

Toen ik dat zelf voor het eerst hoorde bij mijn opleiding stresscounseling, was ik toch wel wat teleurgesteld.  Tja, je hoopt toch op een wondermiddeltje of tooltje dat het allemaal wel even snel fixed. Dan zijn we daar vanaf en kunnen we weer vrolijk verder met ons leven, toch?! Nu weet ik dat het zo niet werkt. Eigenlijk wist ik dat stiekem al wel eerder, alleen wilde ik daar toen nog niet in geloven.
Hoe werkt het dan wel? Dat zal ik je hieronder uitleggen!

Bewustwording
Het begint allemaal bij weten wat stress is. Wist je dat stress in feite heel gewoon is en niet persé slecht? Het is een normale reactie in ons wonderlijke lijf. Stress heb je, gewoon omdat je mens bent. Stress voor bijvoorbeeld een optreden of examen helpt ons zelfs om die bijzondere prestatie uit te voeren! Het wordt pas vervelend als de stress langdurig aanhoudt en er geen rustmomenten zijn,  je raakt uit balans.

Daarnaast is stress niet voor iedereen hetzelfde. Daarom is uitzoeken wat jou allemaal stress oplevert, je zogenaamde stressoren,  noodzakelijk. Want als je dat niet weet, hoe kun je er dan wat aan doen?

Acceptatie
Goed, dan weet je wat jou stress geeft. Dat is fijn, maar wat dan? Mijn eerste reactie was destijds:
‘ Mooi, ik weet het en nu MOET het WEG en SNEL!’.  Je voelt hem al aankomen, dat was geen succesvolle gedachte. Het wel bekende monopoly-gevoel van ‘ga terug naar start’ bekroop me.
Ik MOET namelijk altijd heel veel van mezelf en het liefste ook SNEL, jawel… dat is één van mijn eigen stressoren.  Iets  wat ik al vanaf kinds af aan met me meedraag en ook altijd in me zal houden. Wegstoppen of er tegen vechten heeft geen zin, accepteren wel , heb ik geleerd. Weten hoe je ermee om moet gaan, dat opent deuren!

Transformatie
Dit hele proces is er één  van vallen en opstaan, en nee het is niet altijd even leuk.  Je wordt namelijk vaak met jezelf geconfronteerd. Maar het is het dubbel en dwars waard. Ik weet nu dat IK verantwoordelijk ben voor mijn stress en dat IK het kan beïnvloeden, omdat IKzelf de antwoorden al in me heb!
Ben ik dan nooit meer verdrietig, boos, of bang… hoor ik je denken? Nee hoor, ook ik heb nog steeds mijn momenten.  Ik kan het nu echter veel beter aan, ik voel me veerkrachtiger! Ik kan echt oprecht zeggen dat ik gelukkiger ben en blij ben dat ik het met mezelf heb aangedurfd!
Durf jij het wonder ook aan met jezelf? Schrijf je dan nu per mail in voor mijn blogupdates, dan krijg je gratis tips om te beginnen met het aanpakken van jouw stress!

Groet,

Deel deze blog:
Wegens omstandigheden is Heerluk gesloten. Of en wanneer Heerluk weer opengaat in de toekomst, is op dit moment niet duidelijk. Heb je een nog geldige niet verzilverde cadeaubon, neem dan contact op via mail of whatsapp! Sluiten